TEAAM -Tineri Educaṭi, viitori angajați

TEAAM -Tineri Educaṭi, viitori angajați

Titlul proiectului: TEAAM -Tineri Educaṭi, viitori Angajaṭi ṣi Antreprenori de Mâine, POCU/633/6/14/132978

Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară 6 - Educaţie şi competenţe

Obiectiv specific: 6.14.: Creṣterea participării la programe de învăṭare la locul de muncă a elevilor ṣi ucenicilor din învăṭământul secundar ṣi terṭiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenṭial competitiv identificate conform SNC ṣi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI”

 

Beneficiar: S.C. RESUM CONSULTING S.R.L. PLOIEṢTI, ȋn parteneriat cu S.C. UP TO DATE IDEAS S.R.L. Târgoviṣte

Perioadă de derulare: decembrie 2020 – august 2022

Grupul ṭintă al proiectului ȋl constituie elevii claselor de nivel 3 (Domeniul Turism ṣi alimentaṭie) ṣi 4 (domeniul Turism ṣi alimentaṭie ṣi Comerṭ) din cadrul Liceului Tehnologic Administrativ ṣi de Servicii „Victor Slăvescu” Municipiul Ploieṣti

 

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea gradului de participare a 181 de elevi dintre care 19 elevi(10%) din mediul rural/de etnie roma din regiunea Sud-Muntenia, judetul Prahova, la activitati de consiliere si orientare in cariera, activitati de invatare la locul de munca si activitati conexe (workshop-uri inovative) privind orientarea in cariera, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitive identificate conform SNC si SNCDI, in vederea cresterii gradului de ocupare pe piata fortei de munca a absolventilor cu specializarea Servicii. Scopul acestui proiect este optimizarea ofertei educationale furnizand servicii de consiliere si orientare profesionala pentru 181 de elevi apartinand grupului tinta, facilitarea participarii a 136 de elevi la stagii de practica, dezvoltarea personala si profesionala pentru 181 de elevi, dezvoltarea de parteneriate sociale centrate pe formarea si deprinderea de competente profesionale si transversale cerute pe piata muncii inclusiv pentru categoriile dezavantajate de persoane, elevi din mediul rural si de etnie roma.

 

Obiectivele specifice ale proiectului

1. OS1: Cresterea gradului de participare la programe de invatare la locul de munca pentru 181 de elevi dintre care 19 (10%) din mediul rural/de etnie roma din regiunea Sud-Muntenia pe o perioada de 24 de luni in vederea integrarii pe piata fortei de munca a 39 elevi din GT (21 % ) si continuarea studiilor/cursurilor de formare a 19 elevi din GT (10%). Obiectivul vizeaza totodata constientizarea elevilor apartinand grupului tinta cu privire la importanta dobandirii competentelor practice in vederea facilitarii insertiei pe piata muncii, in conformitate cu indicatorul de realizare 4S131 si indicatorii de rezultat 4S121 si 4S122, mentionati in Ghidul Solicitantului. Totodata se urmareste certificarea a 75 % din elevii apartinand grupului tinta, in conformitate cu indicatorul de rezultate 4S120 mentionat in Ghidul Solicitantului.

2. OS 2: Cresterea competentelor profesionale a 181 de elevi din regiunea Sud-Muntenia pe o perioada de 24 de luni prin furnizarea serviciilor de consiliere si orientare profesionala, in conformitate cu necesitatile pietei muncii si cu nevoile acestora in vederea integrarii viitoare in sectoarele economice cu potential competitiv. Obiectivul vizeaza furnizarea de servicii de consiliere si orientare profesionala in urma carora un numar de 181 de elevii dintre care 19 (10%) din mediul rural/de etnie roma, inscrisi in anii terminali din regiunea Sud-Muntenia se vor deprinde cu procesele gestiunii planului de cariera, tintind spre un traseu profesional de succes intr-un sector de activitate relevant pregatirii educationale, isi vor imbunatati abilitatile transversal referitoare la autoevaluarea realista si acurata a competentelor specifice detinute si vor deprinde tehnici de identificare, selectare si facilitare a oportunitatilor de valorificare a competentelor in mediul profesional prin obtinerea unui loc de munca, aflat in concordanta atat cu asteptarile personale, cat si cu aptitudinile detinute. Totodata, prin acest obiectiv se urmareste familiarizarea elevilor cu un set de procese, metodologii si instrumente utile dezvoltarii lor personale si profesionale, contribuind la consolidarea know-how-ului dobandit in cadrul programului educational prin sincronizarea acestuia cu mediul profesional, asigurand o crestere a competitivitatii elevilor din grupul tinta pe piata muncii, conform obiectivului specific 6.14, aferent apelului de proiect.

OS 3: Dezvoltarea competentelor profesionala a 136 de elevi apartinand grupului tinta pe o perioada de 24 de luni prin includerea acestora la stagii de practica la agenti economici de profil, in concordanta cu OS1, prin implementarea unui sistem de informare coordonata in ambele sensuri (intre angajatori si mediul educational) dar si prin crearea unui mediu de practica care sa faciliteze pregatirea profesionala a elevilor in sectoarele economice cu potential competitiv – Profil Servicii, conform obiectivului specific

6.14 aferent apelului de practica. Activitatile circumscrise acestui obiectiv vizeaza in mod direct si activ dezvoltarea competentelor specifice pentru domeniile mentionate, in complementaritate cu programa scolara. Astfel, cei 136 de elevi vizati vor beneficia de o consolidare si extindere a notiunile teoretice acumulate in cadrul programului educational prin participarea la stagiile de pregatire practica. Elevii vor intra in contact direct cu un mediu de lucru profesionist, acumuland informatii cu caracter transversal legate de cultura organizationala, fluxurile si procedurile de lucru dintr-o companie, de modalitatile eficiente de a lucra in echipa si vor avea posibilitatea sa inteleaga activitatile specifice ce se desfasoara intr-o companie relevanta domeniului profesional in care acestia ar dori sa activeze. De asemenea, elevii vor reusi sa internalizeze o serie de competente tehnice si non-tehnice elementare, necesare in mediul profesional, acest lucru conducand la o sporire a capacitatii de a realiza o tranzitie facila din mediul educational in mediul profesional.

4. OS 4: Participarea la seminarii inovative pentru orientarea in cariera a 181 de elevi din grupul tinta in vederea dezvoltarii de competente transversale si antreprenoriale a grupului tinta pe o perioada de 18 de luni prin participarea la activitati menite sa sprijine invatarea si integrarea la locul de munca. Prin activitatile aferente acestui obiectiv, se urmareste structurarea si consolidarea in mod durabil a cunostintelor si experientelor acumulate, conducand spre o insertie facila si cu impact pozitiv in campul muncii. In acest fel, elevii vor avea oportunitatea de a interactiona cu o serie de profesionisti de succes care pe de-o parte vor putea transmite in mod structurat si sistematic cunostintele acumulate de-a lungul carierei profesionale iar pe de alta parte pot impartasi exemple profesionale si personale, aducand un aport in motivarea tinerilor in tintirea spre un parcurs profesional de succes. De asemenea, se va realiza o diseminare a bunelor practici din mediul profesional pe care elevii trebuie sa si le insuseasca in vederea unui debut facil pe piata muncii (abilitati de comunicare eficienta, dezvoltarea increderii in sine, competente antreprenoriale etc.)

Client

LTVS

Date

25 September 2023

Tags

Office
Bine ați venit pe site-ul nostru!
Bine ați venit pe site-ul nostru!

Vă mulțumim pentru vizită și vă informăm că acest site web poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Aceste informații ar putea fi despre dvs., preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. și sunt folosite pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Prin apăsarea butonului “ACCEPT”, sau prin completarea procesului de înregistrare, dvs. confirmați că ați citit, înțeles și sunteți de acord să vă supuneți acestor termeni și consimțiți colectarea, folosirea și stocarea așa cum se precizează în politica privind confidențialitatea și fișierele cookie de pe ltvs.ro. Puteți alege să nu vizitați site-ul dacă considerați că vizita reprezintă un risc pentru dvs.