Create, Share, Learn

Create, Share, Learn

CREATE, SHARE, LEARN ​(2018-1-IT02-KA229-048069_2 ) propune o educaţie modernă, ​o viziune nouă prin schimbarea

mediului educaţional, şcolile fiind transformate în spaţii în care ideile Educational Makerspace (EM) şi Tinkering (TI) să devină metodologii didactice inovative. Astfel, se dezvoltă creativitatea şi educaţia vine în întampinarea nevoilor comunităţii. Alte obiective sunt acelea de a introduce în activitatea didactică utilizarea noilor tehnologii,atât din punct de vedere al mijloacelor didactice (tablete, roboţi, imprimante 3D), cât şi al metodelor de predare ce utilizează sistemul informatic (soft-uri educaţionale, platforme online).

 

Erasmus+ ACTIUNEA:KA2

PERIOADA DE DESFAŞURARE 1. 09. 2018 – 31. 08. 2020 (24 luni)

Coordonator: Italia Parteneri: România, Bulgaria, Polonia, Grecia, Portugalia

participanti per mobilitati: 2 profesori şi 6 elevi

OBIECTIVELE PROIECTULUI sunt acelea de a transforma şcolile în spaţii ȋn care ideile Educational Makerspace (EM) şi Tinkering (TI) să devină metodologii didactice inovative, să imbunătăţească creativitatea şi incluziunea elevilor, să vina ȋn ȋntâmpinarea nevoilor comunităţii, să ȋmpărtăşească experienţe referitoare la aspectele constructive ale educaţiei, să înveți cum să planifici lecţiile pornind de la probleme reale şi implicarea elevilor în planificarea activităților, să împărtășească fiecărui partener cele mai bune practici în educația TIC. Alte obiective sunt acelea de a introduce ȋn activitatea didactică utilizarea noilor tehnologii atât din punct de vedere al mijloacelor didactice (tablete, roboţi, imprimante 3D) cât şi a metodelor de predare ce utilizează sistemul informatic (soft-uri educaţionale, platforme online).

ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI sunt acelea de atingere a obiectivelor planificate.

Spații decizionale (DS): fiecare partener se întâlnește în mod regulat într-o sală de conferințe video cu acces la Internet, sală dotată cu o tablă și un ecran de proiecție. În fiecare lună se va desfaşura o Videoconferință cu toate școlile partenere pentru a împărtăși idei și a planifica activitățile viitoare. Sesiunea de învățare (LS): vom planifica o sesiune independentă, plăcută, invitantă, redusă sau fără costuri. Pentru a oferi suficient timp pentru învățarea activă, hands-on, am decis ca sesiunile de activitati sa fie pentru o durată de aproximativ trei ore. La sfârșitul fiecărei sesiuni, vom încuraja o discuție asupra aplicabilității și a posibilităților de învățare a noilor tehnologii. Pâna acum s-au desfăşurat 3 mobilităţi ȋn decembrie 2018 ȋn Torino-Italia, ȋn februarie 2019 ȋn Portalegre-Portugalia şi mai 2019 ȋn Alexandroupoli- Grecia

Client

ltvs

Date

25 September 2023

Tags

Outdoor
Bine ați venit pe site-ul nostru!
Bine ați venit pe site-ul nostru!

Vă mulțumim pentru vizită și vă informăm că acest site web poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Aceste informații ar putea fi despre dvs., preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. și sunt folosite pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Prin apăsarea butonului “ACCEPT”, sau prin completarea procesului de înregistrare, dvs. confirmați că ați citit, înțeles și sunteți de acord să vă supuneți acestor termeni și consimțiți colectarea, folosirea și stocarea așa cum se precizează în politica privind confidențialitatea și fișierele cookie de pe ltvs.ro. Puteți alege să nu vizitați site-ul dacă considerați că vizita reprezintă un risc pentru dvs.